Ingrediente
130 g făină albă tip 000
1 praf de sare
10 g amidon alimentar
100 g nucă măcinată
70 g zahăr pudră
125 g margarină
1 linguriță extract de vanilie
Zahăr pudră extra pentru tăvălit cornulețele
1. Într-un castron spumăm margarina cu zahărul, extractul de vanilie și praful de sare.
2. Adăugăm nuca măcinată și omogenizăm.
3. Încorporăm făina și amidonul în cea de unt și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până obținem o compoziție uniformă și compactă.
4. Turnăm compoziția pe o folie alimentară, o facem baton și o dăm la rece pentru minim 2 ore.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
5. Scoatem aluatul de la frigider și îl punem pe un plan de lucru presărat cu făină. Porționăm aluatul în 30-32 de bucăți.
6. Formăm câte o bilă din fiecare bucățică, o rulăm ușor între palme și apoi îndoim capetele și așa se formează cornulețele.
7. Punem pe tavă cu distanțe de minim 1 cm între ele și le băgăm la cuptor pentru 10-11 minute sau până se rumenesc ușor.
8. Scoatem cornulețele din cuptor și le dăm fierbinți prin zahărul pudră, apoi le punem pe un grătar să se răcească.
Pofta buna!