DESPRE VEGANISM

VEGANISMUL este un stil de viață care exclude exploatarea animalelor.
Produsele alimentare vegane nu pot conține niciun ingredient de origine animală, precum: lactate, ouă, carne, miere sau derivate ale acestora, gelatina, carmina, cazeină sau alte proteine din lapte.
Veganismul exclude utilizarea produselor testate pe animale cât și produsele din piele, blană, lână, mătase etc.

DE CE VEGAN ȘI NU VEGETARIAN SAU SEMI-VEGETARIAN?

Vegetarianismul este un regim alimentar bazat pe plante, care poate include și lapte (lacto-vegetarianism) sau lapte și ouă (ovo-lacto-vegetarianism).

Raw veganismul este un regim alimentar bazat pe crudități și exclude orice produse animaliere.

Veganismul presupune mai mult decât a adopta un anumit regim alimentar; înseamnă a te opune tuturor formelor de exploatare a animalelor (circ, zoo, blană, piele, cosmetice testate pe animale etc.).

Termenul „veganism” a apărut în 1944, când Donald Watson a descris această mișcare de dreptate pentru animale în felul următor:

„Veganismul este un stil de viață ce caută să excludă, pe cât posibil și practicabil, toate formele de exploatare și cruzime față de animalele folosite pentru mâncare, îmbrăcăminte și oricare alt scop. Extrapolând, veganismul promovează dezvoltarea și uzul alternativelor, în beneficiul oamenilor, al animalelor și al mediului înconjurător. În ce privește regimul alimentar, termenul denotă evitarea tuturor produselor de origine animală.”