Porumbul fiert, deliciul verii

Tuturor ni se pare simplu sa fierbem porumb. Trebuie sa stii insa ca exista cateva tips & tricks care sa te ajute sa obtii cel mai fraged porumb. Pentru a fi sigur ca este crud, porumbul trebuie sa aiba “laptisor” in boabe.
PAS 1:
Se alege o oala incapatoare si se tapeteaza fundul oalei cu panusi. Atentie: nu adauga sare in apa in care fierbi porumbul, deoarece acesta se va intari.
PAS 2:
Dupa ce se tapeteaza fundul oalei cu panusi, se adauga stiuletii si se acopera cu apa.
PAS 3:
Daca este nevoie, mai adaugati apa, stiuletii nu trebuie sa fie descoperiti.
Porumbul fiert este un adevarat deliciu al verii! De multe ori nu este apreciat la adevarata lui valoare.
O cana de porumb are 130 calorii, 4,2 grame proteine, acid folic, magneziu si potasiu, precum si Omega 3 si Omega 6.
Porumbul fiert poate fi congelat! Cand va fi consumat, tot ce trebuie este sa il dai intr-un clocot dupa ce il scoti din congelator.
Porumbul fiert ajuta la combaterea bolilor de inima, a cancerului, protejeaza vederea, sistemul osos si ajuta la imbunatatirea memoriei. De asemenea porumbul fiert nu ingrasa.