Tuturor ni se pare simplu sa fierbem porumb. Trebuie sa stii insa ca exista cateva tips & tricks care sa te ajute sa obtii cel mai fraged porumb. Pentru a fi sigur ca este crud, porumbul trebuie sa aiba “laptisor” in boabe.
Se alege o oala incapatoare si se tapeteaza fundul oalei cu panusi. Atentie: nu adauga sare in apa in care fierbi porumbul, deoarece acesta se va intari.
Dupa ce se tapeteaza fundul oalei cu panusi, se adauga stiuletii si se acopera cu apa.
Daca este nevoie, mai adaugati apa, stiuletii nu trebuie sa fie descoperiti.
Porumbul fiert este un adevarat deliciu al verii! De multe ori nu este apreciat la adevarata lui valoare.
O cana de porumb are 130 calorii, 4,2 grame proteine, acid folic, magneziu si potasiu, precum si Omega 3 si Omega 6.
Porumbul fiert poate fi congelat! Cand va fi consumat, tot ce trebuie este sa il dai intr-un clocot dupa ce il scoti din congelator.
Porumbul fiert ajuta la combaterea bolilor de inima, a cancerului, protejeaza vederea, sistemul osos si ajuta la imbunatatirea memoriei. De asemenea porumbul fiert nu ingrasa.