Medalioane din soia cu cartofi

Reteta vegana cartofi cu soia

Gateste cartofii in apa sarata pana sunt gata, clateste cu apa rece si lasa-i la racit. Decojeste-i si apoi feliaza-i.

Spala merele cu tot cu coaja si taie-le in cuburi. Amesteca merele, cu ceapa proaspata si castravetii intr-un bol cu arpagic.

Se amesteca maioneza vegetala, iaurt de soia, mustar si otet, toate puse in blender. Se asezoneaza cu sare, piper si sirop de agave. Apoi se amesteca si cu salata de cartofi pe care am facut-o in primul pas.

Medalioanele de soia se lasa la macerat pentru 20 de minute, invartindu-le periodic. Apoi se clatesc si se lasa la racit.

Decojeste ceapa si tai-o cubulete. Decojeste usturoiul si preseaza-l intr-o presa de usturoi. Combina cu restul ingredientelor si lasa la marinat.

Pune di medalioanele in amestec la marinat.

Prajeste medalioanele intr-o tigaie pe ambele parti.

 

Pentru 4-5 persoane

Ingrediente:

Medalioane de soia:

  • 200g de medalioane de soia
  • 1 catel de usturoi
  • 100ml de ulei de masline
  • 3 ardei iuti
  • ierburi aromatice
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de otet de portocale
  • o lingurita de sare
  • 2 linguri de sirop de agave
  • 1 lingura de mustar
  • 3 linguri de ketchup
  • 1 lingura sos de tomate

Salata

  • 1kg de cartofi
  • 2 mere
  • 150g de castraveti
  • ceapa proaspata
  • arpagic
  • 150g maioneza vegetala
  • 4-5 linguri de iaurt de soia
  • 4 lingurite de mustar
  • 2 linguri de otet de mere
  • 1 lingura de sirop de agave
  • sare
  • piper macinat negru