Cum sa faci lapte de ovaz in propria bucatarie

Reteta lapte de ovaz

Printre cele mai populare alternative ale laptelui de vaca este laptele de ovaz.

Cea mai buna parte la laptele de ovaz este aceea ca el nu este obtinut pe baza de seminte sau alune, deci nu este nevoie de strecuratori inutile sau pungi speciale: sunt suficiente doar un blender si o palnie, lucruri care se gasesc in aproape toate bucatariile. Deci daca esti in cautarea unei alternative ale laptelui de vaca, nu e nevoie sa cauti, aici este raspunsul.

Ingrediente:
2 cani de ovaz
6 cani de apa
3 linguri de sirop de artar
jumatate de lingura de extract de vanilie
un sfert de lingura de sare de kosher

Instructiuni:
– Intr-un bol, lasa ovazul in apa pentru 15 minute
– Scurge apa si clateste ovazul pana nu se mai prind boabele intre ele
– Pune ovazul intr-un blender, adauga apa si da-i drumul pentru 2 minute pe viteza mare pana devine o pasta fina
– Trece totul printr-o palnie intr-un bol, poti sa tii sau sa arunci pulpa ramasa.
– Pune lichidul ramas inapoi in blender si toate ingredientele in blender pentru 15 secunde la viteza mare.
– Lichidul se pastreaza intr-un borcan etans la frigider, se poate servi timp de 5 zile.

 

Alaturi de laptele de ovaz, alege batoane raw bio!

Batoane raw bio

Batoane raw bio | Sanatatea este pe primul loc!