Musaca cu ciuperci și cartofi

Se prepară rapid, din ingrediente simple și este nemaipomenit de delicioasă. Încearcă și tu să o prepari, suntem siguri că o savurați din plin cu toată familia din această musaca de post.

Ingredients

500 g Cartofi
500 g Ciuperci
2 bucăți Cepe
1 bucată Morcov
3 linguri Ulei rafinat
55 g Margarină vegetală
1/2 legătură Mărar
1/2 legătură Pătrunjel
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat

  1. Curățați cartofii, îi tăiați cuburi și îi puneți la fiert într-o cratiță cu apă.Când sunt gata, îi scurgeți de apă și preparați un piure moale cu margarină. Asezonați cu sare si piper și amestecați.

2. Curățați ceapa și morcovul, le tăiați cubulețe și le căliți în uleiul încins. Când devin moi luați de pe foc. Spălați ciupercile, tăiați-le felii mărunte și le căliți într-o tigaie fără ulei. Amestecați periodic până scade toată apa.

3. Într-un bol amestecați ciupercile călite cu amestecul călit de ceapă și morcov. Adăugați mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și potriviți de sare și piper.

4. Ungeți cu margarină un vas termorezistent cu dimensiunea (18 x 22 cm) și așezați un strat de cartofi, urmează stratul din legumele călite și acoperiți cu ultimul strat de cartofi. Faceți cu o lingură niște adâncituri. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute.

Savurați cu plăcere!