Din secretele sănătății: coada calului

Coada calului

Coada calului contine o cantitate imensa de ingrediente active benefice.

Ingrediente active

  • antioxidanti
  • flavonoide
  • vitamina C
  • vitamina A
  • uleirui esentiale
  • carbohidrati simpli
  • acizi organici
  • saruri organice

Toate acestea imbunatatesc metabolismul, imbunatatesc imunitatea, ajuta la intarirea parului si a unghiilor.

 

Beneficii coada calului

  • metabolism
  • imunitate
  • par, unghii, piele
  • articulatii sanatoase
  • regenerare celulara
  • intarirea vaselor de sange

 

Datorita combinatiei de componente importante, coada calului are o serie de efecte benefice puternice. Ea este utilizata ca medicament antiinflamator, ca medicament pentru imbunatatirea coagularii sangelui, vindecarea ranilor. Planta are si efect tonic, antiparazitar si diuretic.

 

Cand culegem planta

Se colectează tulpinile sterile până în luna august. Recoltarea se face cand este vreme frumoasă, după ce s-a ridicat roua. Planta se taie la 5-6 cm de la sol, după care se usucă la umbră, sau în încăperi aerisite. Planta se intoarce zilnic, ca să nu-și piardă culoarea. Produsul uscat este verde-deschis, fără miros şi cu gust dulceag.