Fibre
Fibrele in alimentatie
11 februarie 2017
Omega 3 nuci si seminte
De unde obtinem Omega 3?
11 februarie 2017
Arata toate

Ciocolata vegana, unde o gasim?

Ciocolata vegana

Ciocolata vine din pastaia de cacao. Este o planta si este in intregime vegana. In orice caz, majoritatea ciocolatei pe care o poti achizitiona din magazine alimentare nu este pe baza de cacao pura, deci se poate dupa caz ca ea sa fie sau nu vegana in adevaratul sens al cuvantului. Pe BioVegane.ro vei gasi numai ciocolata vegana.

Haideti sa intram putin in detalii.

Ciocolata cu lapte nu o sa fie niciodata vegana, datorita faptului ca laptele este un produs de origine animala. In orice caz, produsele pe baza de ciocolata contin adesea lapte si nu este denumita ciocolata cu lapte. Recomandam verificarea etichetei dupa aditii la reteta de ingrediente cum ar fi lapte, lapte praf, zer din lapte praf, sau grasime din lapte. Daca acestea sunt prezente produsul nu este vegan.

Nu te lasa pacalit de untul de cacao fara sa citesti ingredientele. In mod normal untul de cacao este un derivat din planta de cacao si nu contine nici un produs sau ingredient de origine animala. Poti vedea pe el ingrediente precum: cacao pura, cacao solida, lichior de cacao, boabe de cacao si pasta de cacao, toate acestea fiind derivate din planta de cacao.

Multe tipuri de ciocolata contin lecitina, un emulgator ce este des folosit in ceea ce tine de domeniul dulciurilor. Aici este locul in care trebuie sa fim cei mai atenti: lecitina poate fi obtinuta din surse animale sau vegetale. Daca este prezenta pe eticheta ca si „lecitina din soia”, in acest caz este un produs vegan. Totusi, daca este prezenta doar „lecitina”, in acest caz ea poate sa fie atat de sursa animala cat si vegetala. Veganilor, atentie la acest lucru.

La fel de important este si ca multe ciocolate sunt vegane, dar nu sunt vandute ca si cum ar fi si nici nu sunt notate. Cel mai sigur mod este sa alegi o ciocolata cu un grad foarte mare de cacao si sa verifici dupa ingredientele listate.

Toata lumea ar trebui sa se poate bucura de ciocolata, de aceea cea lipsita de gluten contine doar ciocolata vegana.