Beneficiile laptelui de ovaz

Beneficii lapte ovaz

Sunt multi dintre noi care evita laptele de origine animala, din necesitate sau doar datorita unor preferinte, dar putem spune ca toti suntem destul de norocosi incat avem de unde alege, intrucat avem indeajuns de multe alternative. Laptele de ovaz este o cale minunata prin care sa asimilam nutrienti naturali, fara lactoza, din surse vegetale, zilnic.

Ovazul are multe proprietati nutritionale pentru organismul nostru si este cunoscut pentru valorile crescute in ceea ce tine de proteine si fibre, si nu in cele din urma de abilitatile de scadere a colesterolului.

Ovazul are multiple proprietati benefice:

  1. creste si imunitatea
  2. previne boli cu predominanta cardio-vasculara
  3. mentine un nivel sanatos de colesterol si de zahar in sange
  4. ajuta corpul cu putere si energie din origini vegetale
  5. ajuta pielea si parul

Laptele de ovaz este un produs care acum se poate gasi in cateva magazine alimentare. Tine minte ca valorile nutritionale pot sa difere de la brand la brand, este alegerea ta pe care il alegi. Fiecare brand adauga ingrediente extra pentru gust si nutrienti.

O cana standard de lapte de ovaz contine in jur de 4g de proteine, 130 de calorii, 2.5g de grasimi, 110g sodiu, 19g zahar, 2g de fibre si 24g de carbohidrati. Laptele de ovaz este absolut lipsit de colesterol si grasimi saturate.

Laptele de ovaz este o alternativa extrem de sanatoasa, foarte bogata in fibre si fier, avand cantitati infime de grasimi si de calorii. Schimbarea catre laptele de ovaz este o optiune preferabila daca esti in cautarea unei solutii pentru a scadea in greutate.

Ovazul are de asemenea si proprietati care ajuta la curatarea pielii, iar obiceiul de a bea lapte de ovaz este un remediu deja cunoscut pentru acnee si ajuta la imbunatatirea starii generale a pielii, precum si la intarirea si la repararea firelor de par.

Laptele de ovaz are o aroma deosebita din cauza aditiilor de care am amintit mai sus. Este foarte versatil si utilizat, exact ca laptele de origine animala in gatit, sau baut exact in starea in care este, sau chiar si cu cereale.

Laptele de ovaz este cel mai usor substituent al laptelui cand vine vorba de producerea sa, intrucat poti sa il faci chiar tu in propria bucatarie. Vom discuta acest aspect intr-un alt articol.