Doua beneficii importante ale ceaiului verde

Ceaiul verde

Doua beneficii importante ale ceaiului verde

Efect in arderea grasimilor

„Ceaiul verde are proprietati termogenice si promoveaza oxidarea grasimilor datorita continutului de cafeina. ”  Aceasta afirmatie a fost facuta in cadrul WebMD, de dr. Abdul G.Dullo, autorul unui studiu publicat American Journal of Clinical Nutrition .

In timp ce s-a demonstrat efectul cafeinei de ardere a grasimilor si cresterea metabolismului, este bine de luat aminte ca efectul ceaiului verde asupra metabolismului este mult mai mare de atat, deoarece consumul intens de cafeina va provoca, in mod cert, stari de nervozitate.

 

Efect Antibacterian

Te imbolnavesti, iar doctorul iti da antibiotice. Cu totii ne-am aflat in aceasta situatie, dar oare sunt antibioticele prescrise cea mai buna solutie? Eu nu sunt de aceasta parere. Daca am lua in considerare un remediu natural? Acum nu voi putea spune ca ceaiul verde  te va vindeca odata ce deja esti afectat ( probabil, nu), dar cu siguranta nu dauneaza. Ceaiul verde contine alti antioxidanti numiti catehine. Conform unui studiu publicat in Food Science Technology Bulletin, aceste catehine, mai precis epicagolatechina galata (EGCG) si epicatechina galata (ECG) pot impiedica dezvoltarea mai multor specii de bacterii. Aceste catehine se pot infiltra in straturile care acopera bacteria. Prin infigerea acestora in straturile externe ale bacteriei, catehinele EGCG si ECG  pot stopa bacteria din actiunea sa asupra corpului, adica de a te imbolnavi.