Beneficii ale laptelui de soia pe care nu le stiai

Lapte de soia

Cum gustul laptelui de soia devine din ce in ce mai bun, multe persoane tind sa il bea de placere. Dar multe persoane il beau pentru beneficiile nutritionale. Daca te intrebi care sunt acestea avem cateva numerotate mai jos.

Laptele de soia contine doar proteine vegetale

Proteinele vegetale au avantajul ca reduc pierderea de calciu prin ficat. Este un lucru stiut ca o dieta bogata in proteina din carne si lapte vine o data cu un risc ridicat de osteoporoza.

Laptele de soia nu contine lactoza

Aproximativ 75% din populatia planetei este intoleranta la lactoza. Unele grupuri etnice sunt mai afectate decat altele. De exemplu 75 de procente din cei din Africa sunt predispusi la intoleranta la lactoza pe cand 90 de procente din cei din Asia sunt predispusi la aceasta intoleranta la lactoza. Ca un alt beneficiu putem aminti si ca laptele de soia contine zahar prebiotic. Acesta din urma ajuta imunitatea si are propietati de dezintoxicare in organism.

Mult mai putini oameni prezinta intoleranta la acest tip de lapte.

Doar 0.5% dintre copii sunt alergici la laptele pe baza de soia, pe cand 2.5% sunt intoleranti la laptele de vaca.

Laptele de soia reduce colesterolul.

Grasimile saturate din laptele de vaca sunt nesanatoase si cresc colesterolul. Proteina din laptele de vaca nu are nici un efect benefic asupra colesterolului. Pe cand laptele de soia reduce nivelul colesterolului. Specialistii confirma faptul ca laptele de soia, intr-o dieta cu grasimi saturate scazute, reduce drastic riscul de accident vascular. Specialistii recomanda un minim de 25 de grame de proteina din soia inclusa in mesele zinice.

Laptele de soia nu contine hormoni

Laptele de vaca contine hormoni naturali, dar si sintetici, care pot afecta buna functionare a organismului. Hormonul sintetic rBGH creste productia de lapte cu 20%.

Laptele de soia nu cauzeaza diabet

Desi nu sunt dovezi concludente, cateva studii au facut legatura intre laptele de vaca si cauzele diabetului. Aceasta asociatie nu exista in legatura cu laptele de soia.

Laptele de soia are si roluri de antioxidant in organismul uman intrucat ajuta la eliminarea diversilor factori ce dauneaza organismului.