3 super alimente recomandate

Spirulina

Super-alimentele sunt vedetele unui stil de viata sanatos.

Printre adeptii unui stil de viata sanatos termenul de super-alimente nu reprezinta o noutate. Totusi, ce sunt super-alimentele si de ce ar trebui sa le luati in considerare?

Desi nu exista o definitie oficiala pentru acest concept, s-a convenit ca alimentele bogate in substante nutritive, in special cele care au un nivel crescut de antioxidanti (printre care beta-caroten, vitamina A, C, E etc.) sau care contin acizi grasi omega 3 sa fie denumite super-alimente.  Valoarea nutritionala crescuta si beneficiile asupra sanatatii, ii fac pe multi sa recomande aceste alimente, ba chiar sa le considere un must-have printre cei care isi doresc sa adopte  un stil de viata sanatos.

Mentionam ca exista de asemenea si temerea conform careia, accentul pe anumite alimente in detrimentul altora, ar incuraja un regim alimentar dezechilibrat, prin urmare nesanatos.

1. Orzul verde

Orz verdeFolosit in medicina traditionla inca din perioada antica, hordeum vulgare, adica orzul verde, este un tonic general al organismului. Cu un continut ridicat de vitamine (A,B, C si E), precum si de minerale (zinc, magneziu, fier) acest super-aliment ajuta organismul in combaterea infectiilor, iar prin efectul sau puternic antioxidant ajuta la incetinirea proceselor de imbatranire. Fie folosit ca remediu principal sau ca adjuvant, pulberea obtinuta din orzul verde este fara indoiala cel mai eficient si rapid mod de a beneficia de efectele pozitive ale acestui super-aliment. Consumata in sucuri, smoothie-uri sau chiar in salate, pulberea din orz verde are beneficii asupra purificarii generale a organismului si cresterii vitalitatii.

 

 

2. Guarana

Guarana super aliment

Tonic si stimulent natural, guarana este o planta originara din Amazon, care a intrat in categoria super-alimentelor ceva mai recent. Preponderent utilizata in Brazilia sub forma de bautura energizanta, aceasta a intrat si pe piata locala, desi sunt putin romani care o folosesc, si inca si mai putini care ii cunosc beneficiile. Fiind un puternic neurostimulant, guarana imbunatateste memoria, ajuta la cresterea vigilentei, reducand in acelasi timp starea de oboseala si facilitand concentrarea. Fiind o adevarata infuzie de energie, guarana iti va stimula gandirea precum si perfomantele intelectuale, insa e bine ca folosirea ei sa fie redusa sau chiar eliminata din dieta daca suferi de ulcer, afectiuni cardiovasculare sau tulburari ale somnului.

 

 

3. Spirulina

Spirulina super aliment

Avand in compozitia sa peste 8 aminoacizi esentiali, spirulina ajuta la mentinerea unui nivel optim de sanatate a organismului. Totodata, spirulina reprezinta un element esential in dietele vegetariene, vegane si raw vegane, compensand eventualele deficiente ale acestor regimuri alimentare, caci aceasta contine peste 80% proteine usor de asimilat si digerat. Un adevarat cocktail de nutrienti, spirulina imbunatateste digestia, sistemul imunitar, fiind de un real ajutor in lupta impotriva anemiei si a imbatranirii celulare.