15 alimente care nu expiră niciodată, chiar dacă au o dată înscrisă pe ele

15 alimente care nu expiră niciodată

15 alimente care nu expiră niciodată

Unii consumatori sunt derutați de aceste date, care sunt recomandarea producătorului legate de calitatea produsului, nu de siguranța acestuia.

Unele din aceste alimente nu se strică niciodată. Chiar dacă au o dată înscrisă pe ele, aceste alimente nu expiră niciodată, potrivit huffingtonpost.com.
Dacă v-ați săturat să aruncați alimente, e timpul să știți ca unele dintre ele nu se strică. Mai jos găsiti o lista de 15 alimente care nu expiră niciodată:

1. Mierea

Mierea rămâne comestibilă pe termen nelimitat. Aceasta își poate schimba culoarea și poate începe să se cristalizeze, dar va rămâne în condiții de siguranță pentru consum. Dacă mierea este cristalizată, puneți borcanul deschis în apă caldă și amestecați până când cristalele se dizolvă.

2. Orezul

Chiar dacă se dezvoltă un strat gros de praf ciudat pe ambalaj, orezul din interior este la fel de bun ca și în ziua cumpărării. Acest lucru este valabil pentru cel alb, sălbatic și orez basmati. Asigurați-vă că il depozitați într-un borcan etanș, ferit de umezeală. Orezul brun nu are aceeași proprietate; conținutul său mai mare de ulei îl face să devină rânced foarte repede.

3. Oțetul alb

Puteți cumpăra oțet alb fără grijă că va expira vreodată. Acesta se va menține bun pentru consum pe timp îndelungat. Așa că aveți tot timpul pe ce pune mâna atunci când aveți nevoie de pansamente, aromă sau pentru de curățenia de uz casnic.

4. Extractul de vanilie pură

Extractul de vanilie pură va rămâne proaspăt și aromat atâta timp cât îl aveți în cămară. Vanilia industrială nu are aceeași durată de viață. Având în vedere acest lucru, ați putea opta pentru vanilie mai scumpă fără o dată de expirare.

5. Sarea

Sarea de masă sau sarea de mare, va rămâne la fel ca și ziua în care ați cumpărat-o. Asta pentru că ea oricum există de mii de ani pe și în pământ.

6. Mălaiul

Pentru a păstra mult timp mălaiul, păstrați-l uscat, bine etanșat și într-un loc răcoros. Acest aliment iși va păstra caracteristicile si va fi sigur pentru consum pe perioada nedeterminată. Același lucru este valabil si pentru alte alimente obținute prin măcinarea cerealelor (mai jos).

7. Făina

8. Grișul

9. Zahărul
Faptul ca zahărul nu expiră este cunoscut de multă lume. Zahărul va fi bun pentru consum oricând, deoarece nu susține creșterea bacteriană. Doar asigurați-vă că îl patrați etanș și ferit de umezeală.

10. Alcoolul distilat

Nu este nevoie să vă grăbiți și să terminați sticla de țuică sau vodcă; aceasta poate fi păstrată într-un loc întunecos pe o perioadă nedeterminată. Acest tip de alcool poate fi păstrat din generație în generație. Odată cu trecerea timpului, alcoolul distilat poate să-și piardă puțin aroma.

11. Fasolea uscată

Fasolea uscată poate rămâne sigură pentru consum tot timpul. Aceasta va avea nevoie de mai mult timp pentru a se înmuia când este gătită și, uneori, nu se poate înmuia complet. Nu își pierde valoarea nutritivă odată cu trecerea timpului, astfel încât termenul de valabilitate este clasificat ca nedeterminat.
Același lucru este valabil si pentru alte boabe de leguminoase (mai jos).

12. Mazărea uscată

13. Cafeaua instant
Cafeaua instant va rămâne sigură pentru consum pentru totdeauna daca este tinută în congelator.

14. Siropul de arțar

Ca și cafeaua instanta, dacă îl țineți înghețat, nu are termen de expirare. Credem că ar trebui să păstrați mereu așa ceva în congelator deoarece poate fi folosit ca aromă pentru clătite sau gogoși.

15. Pastele
Pastele din făină de grâu sau orez, pot fi de asemenea consumate în siguranța oricând, însă trebuie depozitate etanș.